preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati

RASPORED SATI 
PREDMETNA NASTAVA
2019./2020.

5A 5B 5C
6A 6B 6C 6D
7A 7B 7C
8A 8B 8C
Kalendar 2021./2022. šk. god.

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Razumijem potrebu provođenja uputa Stožera Civilne zaštite.
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 905860
Ovaj mjesec: 5156
Ovaj tjedan: 1
Danas: 1
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Tražilica
KA2 GAME
Erasmus+, KA2 GAME, Diseminacija projekta na međunarodnoj razini
Silvija Mađarić / datum: 14. 6. 2021. 19:18

Dana, 14. lipnja, Erasmus+ KA2 G.A.M.E projekt predstavljen je na međunarodnoj konferenciji putem etwinning platforme. Projekt i projektne aktivnosti koje se provode u školi i s partnerima predstavila je Silvija Mađarić, voditeljica projekta. Na međunaronoj online konferenciji sudjelovalo je 56 odgojno-obrazovna djelatnika iz škola diljem Europe i šire,a iz naše škole učiteljica Marinela Zrinščak Begovac. Uz samo predstavljanje projekta, koordinatorica je predstavila i Erasmus+ mogućnosti za škole i vrtiće.

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, Drama in Science (video)
Silvija Mađarić / datum: 18. 1. 2021. 10:05

Tijekom studenog i prosinca 2020. godine, započeli smo s realizacijom druge polovice projekta koja se odnosi na STEM. Učenici su imali zadatak snimiti dramske prikaze iz područja znanosti. Učenici su u dogovoru s učiteljicom kemije Rajkom Avirović Gaća odabrali poznate znanstvenike koje su željeli predstavljati dok su učiteljicu engleskoga jezika Silviju Mađarić mogli pitati za pomoć u govorenju na engleskom jeziku, Želimo napomenuti da su sve filmiće editirale učenice Gita Špoljarić 7.c i Leona Pohiba 7.a te su učenici samostalno snimali video prikaze. U nastavku pogledajte njihove izvanredne uratke!


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, Pogodi kontinent, državu ili grad?
Silvija Mađarić / datum: 10. 11. 2020. 10:33

Aktivnosti u sklopu našeg Erasmus+ KA2 GAME projekta i dalje se provode. Tako smo tijekom mjeseca listopada s učenicima proveli zanimljivu igru s kartom svijeta. Naime, vrlo je slična prethodnoj igri "Pogodi tko sam?", ali se primjenjuje na kontinente, države i gradove (mjesta) svijeta. Učenici dobiju zagonetke ili informacije o određenom kontinentu, državi ili gradu te trebaju pogoditi o čemu je riječ. Nakon što pogode traženi pojam trebaju pokazati kontinent, državu ili grad (mjesto) na karti svijeta.

Igra je uglavnom namijenjena za nastavu Geografije, ali mi smo je uspjeli primijeniti i u nekim drugim predmetima pa pogledajte.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, Pogodi tko sam?
Silvija Mađarić / datum: 13. 10. 2020. 11:32

Tijekom provođenja projekta Erasmus+ KA2 G.A.M.E. želimo primijeniti inovativne igre u poučavanje - kako u društvenim predmetima i jezicima, tako i STEM području. Prva godina projekta orijenitrana je na društvene predmete i jezike te smo dio igara primijenjivali prošle školske godine dok je nastava bilo uživo, a ove godine nastavili smo s primjenom istih. Igru koju smo iduću primijenili u nastavnom procesu je "Pogodi tko sam?". U nastavku članka pogledajte kako i na koji način su učitelji naše škole primijenili igre u svojim nastavnim predmetima....


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, online sastanak partnera
Silvija Mađarić / datum: 9. 10. 2020. 16:03

9. lstopada 2020. održan je online sastanak partnera u sklopu Erasmus+ KA2 projekta G.A.M.E. Sastanku su nazočili koordinatori iz Turske, Hrvatske, Makedonije, Latvije, Grčke i Portugala. Zbog pandemije brojne aktivnosti u projektu su stale te su mobilnosti učenika i učitelja odgođene do daljnjega. Na danas održanom sastanku koordinatori projekta definirali su buduće aktivnosti prilagođene trenutačnim uvjetima i načinu održavanja nastave (koje se razlikuje od države do države - online, offline ili miješani model). 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, važnost igre
Silvija Mađarić / datum: 7. 5. 2020. 09:08

Osnovna škola Eugena Kumičića sudjeluje u Erasmus+ KA2 projektu naziva G.A.M.E. Projekt je službeno započeo 1. rujna 2019. te traje 24 mjeseca. U projektu sudjeluju države Turska (koordinator projekta), Portugal, Grčka, Latvija, Sjeverna Makedonija i Hrvatska. U mjesecu svibnju ove naši partneri trebali su boraviti u Slatini, ali nažalost zbog novonastale situacje, mobilnost u Slatinu je odgođena. No, prilagodili smo se situaciji i izradili smo filmić koji govori o važnosti igre, ali i prikazuje naše učenike te njihove obitelji i prjatelje kako provode zajedničko vrijeme u igri i igranju društvenih igara tijekom nastave na daljinu.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, Društvene igre
Silvija Mađarić / datum: 23. 12. 2019. 09:19

Dana, 20.12.2019., učiteljice Engleskog jezika Kristina Premec i Silvija Mađarić, organizirale su za učenike Dan društvenih igara u sklopu Erasmus+ projekta G.A.M.E. Učiteljice su učenike četvrtih razreda upoznale s 4 igre koje su tematski bile povezane s Božićem, a to su - Snježnja kraljica 123, taboo, rebusi i Pogodi tko sam. Nakon igranja društvenih igara, učiteljice su s učenicima provele kratki upitnik. Taboo, Rebusi te Pogodi tko sam, igre su koje kroz projekt želimo impletemetirati u školski kurukulum s naglaskom na društveno - humanistička i jezična područja.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, rebusi
Silvija Mađarić / datum: 16. 12. 2019. 17:10

Tijekom studenog i prosinca 2019., u sklopu Erasmus+ KA2 projekta naziva G.A.M.E., učenici naše škole izrađivali su i rješavali rebuse, kako na hrvatskom jeziku, tako i na engleskom jeziku. Rebus je zagonetka predstavljena kombinacijom slika, slova i znakova i iz njihovog odnosa se nalazi rješenje. Rješenje rebusa može biti samo jedna riječ, ali i čitava rečenica ili izraz. U nastavku članka možete pogledati rebuse koje su osmislili naši učenici i uspješno ih rješavali iz različitih nastavnih predmeta.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, mobilnost u Latviju
Silvija Mađarić / datum: 6. 12. 2019. 12:57

Od 25. do 29. studenog 2019. godine realizirana je prva planirana mobilnost projekta Erasmus+ KA2 G.A.M.E. (Generative Application to Manage Education). Sudionici naše škole i projektni partneri (Turska, Latvija, Portugal, Grčka, Sjeverna Makedonija) okupili su se u Latviji, točnije u Rigi u školi domaćina Rigas 25. vidusskola. Hrvatski tim činile su ravnateljica škole Božica Majhen, učiteljica engleskog jezika Kristina Premec te četvero učenika osmih razreda naše škole Gala Brunović, Sara Cvijanović, Jerislav Jukić i Patrik Horvat. Dani provedeni u glavnom gradu Latvije obilovali su aktivnostima i protekli su u odličnom raspoloženju i druženju te smo se kućama vratili bogatiji za jedno lijepo iskustvo.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, Origami radionica
Silvija Mađarić / datum: 20. 11. 2019. 10:35

Kako nam se bliži prva mobilnost učitelja i učenika u Rigu, Latvija, odlučili smo za učenike njihove škole izraditi nešto karakteristično za Hrvatsku i pokloniti im kao mali znak pažnje.

Pod izvannastavnom aktivnosti Mašta i stvaralaštvo, učenice 6.c razreda Patricija Sirovica, Elvira Škrlec, Iris Šokec, Iva Fuček, Vanesa Mikulec, Petra Janković i Sara Kožić sudjelovale su u origami radionici gdje su izrađivale kravate i košulje od papira tehnikom savijanja. Učenice su naučile ponešto o tehnici savijanja, o njezinom porijeklu, značenju i oblicima koji se mogu napraviti. Kao prave modne dizajnerke samostalno su izrađivale origami kravate i košulje, te se poigrale bojama i uzorcima kako bi spojile ova dva odjevna predmeta.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, Taboo u nastavi - prikazi iz prakse
Silvija Mađarić / datum: 5. 11. 2019. 17:57

U sklopu Erasmus+ projekta  unutar Ključne aktivnosti 2 – školska partnerstva, naziva „GAME“ (Generative Application to Manage Education) kroz mjesec listopad su učenici i učiteljice naše škole izrađivali vlastitu društvenu i didaktičku igru – TABOO. Cilj ove igre je pogoditi traženi pojam, a pri tome ne koristiti zabranjene, odnosno taboo riječi, koj su na karticama napisane ispod glavnog pojma. Kroz igru TABOO učenike potiče na kritičko mišljenje i rješavanje problemskih zadataka. Ovom su igrom svi učenici usmjereni promišljanje o zadanim riječima i pronalazak  puta do rješenja zadatka te kroz zabavu i igru ponavljaju naučeni sadržaj ili igra služi kao motivacija za učenje novog sadržaja. 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA2 GAME, logo
Silvija Mađarić / datum: 1. 10. 2019. 16:24

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina odobren je Erasmus+ projekt, unutar Ključne aktivnosti 2 – školska partnerstva, naziva „GAME“ (Generative Application to Manage Education). Glavni cilj projekta je razmjena dobre prakse. Projekt je službeno započeo 1. rujna 2019. te ukupno traje 24 mjeseca.  Države koju sudjeluju u projektu su Turska (koordinator projekta), Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Grčka, Portugal i Latvija. Našoj školi odobreno je 23.075,00 eura za provođenje mobilnosti u sklopu projekta u kojima će sudjelovati učitelji i učenici naše škole. 


[OPŠIRNIJE]Odobren novi Erasmus+ projekt - GAME
Silvija Mađarić / datum: 7. 9. 2019. 12:33

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, ove godine odobren je još jedan Erasmus+ projekt, ali ovoga puta unutar Ključne aktivnosti 2 – školska partnerstva, naziva „GAME“ (Generative Application to Manage Education). Glavni cilj projekta je razmjena dobre prakse. Projekt je službeno započeo 1. rujna 2019. te ukupno traje 24 mjeseca.  Države koju sudjeluju u projektu su Turska (koordinator projekta), Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Grčka, Portugal i Latvija.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju