preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati

RASPORED SATI 
PREDMETNA NASTAVA
2019./2020.

5A 5B 5C
6A 6B 6C 6D
7A 7B 7C
8A 8B 8C
Kalendar 2021./2022. šk. god.

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Razumijem potrebu provođenja uputa Stožera Civilne zaštite.
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 906166
Ovaj mjesec: 5462
Ovaj tjedan: 307
Danas: 127
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+ KA1, Škole bez granica, Outdoor Classroom Day
Autor: Silvija Mađarić, 9. 11. 2020.

Outdoor Classroom Day globalna je kampanja koja se obilježava godišnje dva puta, a cilj je poticati učenje i igranje na otvorenom. Ove godine obilježavala se 5., studenog, a tema je bila "Love Outdoors". Ove godine u našoj smo školi dio aktivnosti proveli 5. studenog, a dio 6. studenog zbog vremenskih uvjeta.

Kako naša škola provodi Erasmus+ KA1 projekt "Škola bez granica", a jedna od tema projekta jest i Učenje na otvorenom, ova kampanja ima i direktan učinak na našu školu, učitelje i učenike, a priključili smo se događaju drugu godinu zaredom.

 


Posebni odjeli i učiteljica Ivana Sabolić proveli su sat matematike na otvorenom,  Učenici su imali zadatak samostalno navesti brojeve od 1 do 5, pravilno čitati brojke 1, 2, 3, 4, 5, samostalno brojiti od 1 do 5 i od 5 do 1,  te pronaći brojku 1 i uz nju pridružiti odgovarajući broj listova koji su pronašli na igralištu. Isto pravilo primjenjivali su i za ostale brojeve 2, 3, 4, 5.

 

Područna škola Novaki i učiteljica Marinela Zrinščak Begovac proveli su sat razrednika i prirode i društva na otvorenom u prostoru školskog dvorišta.Učenici su nekoliko dana marljivo s roditeljima i učiteljicom prikupljali materijale i oblikovali ih za izradu hotela za kukce.Od starog ormara izradili su hotel za naše kukce ,prekrili ga raznim biljkama i ispunili naš najrazličitijim materijalima koji će privući raznovrsne korisne kukce u naš hotel i postati njihov siguran dom.

 

Područna škola Vaška i učiteljica Mirela Bistrović proveli su mnoštvo aktivnosti na otvorenom.  Prvi razred je igrom u krugu od jedne riječi trebao smisliti cijelu rečenicu, drugi razred brojalicom En, ten, tini vježbao je slogove, treći razred vodio je razgovor "Što se događa kada se dvoje svađaju?", a četvrti razred tražio je skriveno blago u dvorištu. Osim toga, svi zajedno su izradili hranilicu za ptice koju su postavili u školskom dvorištu.

 

Učenici 1.a razreda i učiteljica Vera Menčik vježbali su plesni pokret Mravlja koračnica (korelacija glazbene i tjelesne kulture).

 

Učenici 2.a razreda i učiteljica Mira Brezovčan proveli su sat prirode i društva vježbajući vrijeme na sat. Jedan učenik je bio "ura" koji je pokazivan vrijeme, a ostali učenici pogađali su koliko je sati.

 

Učenici 2.b razreda i učiteljica Spomenka Bošnjak realizirali su nastavu Hrvatskoga jezika na otvorenom. Učenici u skupinama posjeduju nekoliko slikovnih kartica. Svaki pojam sa slike imenuju. Svaka skupina učenika ostalim učenicima predstavlja pojam rastavljajući ga na slogove pljeskom ili skokom. 

 

Učenici 3.b razreda i učiteljica Žaklina Krstičević opažali su i istraživali život biljke.

Učenici 4.a razreda i učiteljica Renata Grahovac proveli su sat prirode i društva izvan svojih učionica. Učenici su prikazali rezultate svojih istraživanja o ljekovitom bilju koje su im pomogli ubrati i isprešati učenici 6.b razreda.
Prezentacije istraženih bile su zanimljive i poučne.

 

Učenici 5.a razreda i učiteljica Svetlana Cecilija Mesić tijekom nastavnog sata Njemačkog jezika obrađivali su aktivnosti i hobije. Kako bi nove izraze 
uvježbali igrali su pantomime. Jedan učenik je izvodio aktivnost, a 
ostatak razreda je pogađao što radi.

 

Učenici 7.a razreda i učiteljica Rajka Avirović Gaća obilježili su "Outdoor classrooom day" tako što su u neposrednom okolišu skupljali različite vrste tvari. Skupljene tvari razvrstavali na tvari organskog i anorganskog podrijetla. Tvari organskog podrijetla prikupili su i bacili u kompost u školskom dvorištu, dok su jedan dio anorganskih tvari vratili u prirodu, a drugi dio što pohranili u razvrstani otpad.

 

Učenici 7.c razreda i učitreljica Silvija Mađarić proveli su sat Engleskoga jezika u školskom dvorištu smišljajući priče. Nakon što su osmislili likove i radnju, trebali su fotografirati kadar te napraviti naslovnicu svoje prijelomne vijesti.

 

Učenici 8.c razreda i učiteljica Marija Majer proveli su nastavu Biologije na zanimljiv način tako što su učenici ilustritali i objašnjavali svaku fazu spolne stanice. 

 

Povodom obiljezavanja Outdoor Classrom Day, učenici 8.c razreda su na dvosatu Likovne kulture s učiteljicom Irenom Pickett De Paolis obrađivali aktivnost "View from my window" odnosno "Pogled s moga prozora". Učenici su prvo istraživali i mapirali što sve vide kroz prozor svoje učionice, a zatim temperama to i naslikali. Na taj način su dijelić vanjske okoline unijeli u svoju učionicu, a zatim su izašli van u prostor koji su predhodno naslikali.

 

Izvor: Silvija Mađarić, voditeljica projekta

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju