preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
NAZOVI ME!

projekt e-Škole

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati

RASPORED SATI 
PREDMETNA NASTAVA
2017./2018.

5A 5B 5C
6A 6B 6C
7A 7B 7C
8A 8B 8C
Kalendar 2017./2018. šk. god.

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Smatrate li da imate dovoljno informacija o Domovinskom ratu na našem području?

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 713160
Ovaj mjesec: 3254
Ovaj tjedan: 60
Danas: 60
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DAN EKO-ŠKOLE – DAN PROJEKTNE NASTAVE
Autor: Nataša Ivanić, 11. 4. 2017.

U sklopu programa Međunarodne Eko škole u RH u OŠ Eugena Kumičića 07. travnja 2017. godine održan je Dan Eko-škole – Dan projektne nastave.

U program Međunarodne eko-škole OŠ Eugena Kumičića uključila se 2004.godine, te kroz program od sedam koraka prvi put stekla Zelenu zastavu 2005. godine, te od tada program kontinuirano provodi.


Eko-škole su najširi interdisciplinarni pristup odgoju i obrazovanju za okoliš na svim razinama odgoja i obrazovanja kod nas i u svijetu. Program Eko-škole je međunarodna inicijativa kojoj je cilj razvijanje svijesti o potrebi promjene načina života – od nemarne potrošnje k razumnom trošenju resursa kojima raspolaže planet Zemlja.

TEME koje smo obrađivali su:

ZDRAV ŽIVOT – VIŠI RAZREDI -5. – 8. RAZRED

PRIJEVOZ – NIŽI RAZREDI - 1. -4. RAZRED

MOTO: ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Kroz temu Prijevoz učenici nižih razreda upoznali su vrste i organizaciju prijevoza u našoj županiji, utjecaj prijevoza na kvalitetu življenja, planiranje održivog razvoja- zdrav život u kontekstu povećanja biciklističkog prometa ili pješačenja, prijevoz do škole- organizacija i mogućnosti promjene, onečišćenje zraka. Kroz nastavne jedinice : Promet i zdravlje -1. razredi, Prometni znakovi -2. razredi, Prijevozna sredstva na mom putu od kuće do škole -3. razredi i Promet i okoliš -4. razredi, učenici su naučili zašto škole i učenici trebaju brinuti o prijevozu. Cilj nam je bio potaknuti učenike i djelatnike škole da u školu dolaze pješice ili biciklom ili da racionaliziraju prijevoz automobilom a sve u svrhu očuvanja zdravlja, racionalne potrošnje resursa i poticanja ekološkog načina življenja.

Više slika pogledajte ovdje.

Učenici predmetne nastave obradili su temu :ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE ,sa naglaskom na ODGOVORNU PREHRANU I KRETANJE (proizvodnja ,prerada ,distribucija ,priprema ,tržište .....hrane), kao i analizu prehrambenih navika u našim krajevima ,te u cijelom svijetu . 

Izrađivale su se piramide zdrave prehrane ,analizirao kemijski sastav hrane, obradila tema važnosti biološke raznolikosti u našem vrtu ,pitanje značaja uzimanja svježe i neprerađene hrane , problemi sve  veće distribucije hrane od proizvođača do potrošača ,ekološki otisak hrane ,empatija za gladne u svijetu ,pravedna plača za poljoprivredne proizvođače ,muke oka izgleda ,TEN STEPS TO GOOD HEALTH ,pripremala se voćna salata ........... i još brojne jezične i praktične aktivnosti . Cilj je bio upoznati učenike sa UN – ovim  programom  „Pravo na hranu „ ,„Sve manje resursa ,povećanje broja stanovnika, sve manje dostupnog tla , nestašica vode i degradacija tla zahtijevaju od nas da promislimo na koji način najbolje iskoristiti dostupne resurse kako bi ih sačuvali za buduće generacije . 

Eko koordinatori:

Vesna Košutić, učiteljica razredne nastave

Jasmina Krznarić, učiteljica biologije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju