preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati

RASPORED SATI 
PREDMETNA NASTAVA
2019./2020.

5A 5B 5C 5D
6A 6B 6C
7A 7B 7C
8A 8B 8C
Kalendar 2020./2021. šk. god.

 

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Razumijem potrebu provođenja uputa Stožera Civilne zaštite.




Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 879370
Ovaj mjesec: 3077
Ovaj tjedan: 391
Danas: 217
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Nataša Valinčić, 17. 10. 2020.

U sklopu projekta Eko-škole i ove godine u našoj školi obilježili smo Dane kruha.

 Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju su se svake godine  uz molitvu , blagoslov i blagovanje kruha, izložbe…

Ove godine obilježili smo  Dane kruha 16. listopada integriranim nastavnim danom, zbog epidemiološke situacije vezane uz Covid 19. Također smo u školskoj kuhinji cijeli tjedan imati zdravi doručak.

TEMA je bila : KRUH I PLODOVI NAŠEG ZAVIČAJA

 


Obilježavanje Dana kruha pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, upoznavanju i očuvanju biološke raznolikosti Hrvatske, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa čovjeka i prirode.

Ciljevi koje smo ostvarili kroz niz zanimljivih aktivnosti:

-upoznati učenike s nastajanjem kruha ( od zrna do kruha)

- narodni običaji

- kruh kao izraz životne i duhovne snage

-žetveni običaji

-autohtone i stare vrste voća i drugi plodovi zemlje (povrće, žitarice, gljive, ljekovito i začinsko bilje…)

-zastupljenost i način očuvanja pojedinih vrsta ( izgled sjemena, način i vrijeme sadnje, vegetacijski ciklus)

-razlike između ekološki zdrave hrane i genetski modificiranih organizama

-važnost zdrave prehrane i prednost ekološke poljoprivrede….

                            Školski eko-koordinatori : Vesna Košutić i Rajka Avirović Gaća





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju