preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati

RASPORED SATI 
PREDMETNA NASTAVA
2019./2020.

5A 5B 5C
6A 6B 6C 6D
7A 7B 7C
8A 8B 8C
Kalendar 2021./2022. šk. god.

 

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Smatram da daroviti učenici u našoj školi imaju dovoljno prilika za napredak i osobni izraz.

Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 917703
Ovaj mjesec: 502
Ovaj tjedan: 15
Danas: 15
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Tražilica
KA1 Škola bez granica
Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Radionice za učenike
Darko Vencl / datum: 30. 11. 2021. 15:51

U sklopu Erasmus +KA1 projekta „Škola bez granica“ kojeg provodi Osnovna škola Eugena Kumičića, Slatina, edukacijske rehabilitatorice Ivana Sabolić i Patricija Karaman, sudjelovale su u srpnju na tečajevima „ICT in the Finnish Education System“ i „Benchmarking Course Finnish Education System“ koji su se održali u glavnom gradu Finske, Helsinkiju.  

Jedan od ciljeva navedenih tečajeva bio je usavršiti primjenu IKT-a u učenju i poučavanju. Potaknuti time edukacijske rehabilitatorice 26.11.2021. održale su radionicu za učenike PO1 i PO3.


[OPŠIRNIJE]Priručnik za učitelje - Učenje na otvorenom
Silvija Mađarić / datum: 6. 10. 2021. 08:33

U našoj školi provodi se Erasmus+ KA1 projekt naziva "Škola bez granica". Unutar navedenog projekta naveli smo područje - Učenje na otvorenom - o kojemu smo željeli educirati naše učitelje i potaknuti na provođenje nastave i aktivnosti izvan učionica, odnosno na otvorenom. Kao jedan od rezultata projekta učiteljice Renata Grahovac i Rajka Avirović Gaća izradile su Priručnik za učitelje - Učenje na otvorenom i igre u nastavi. Priručnik možete preuzeti u PDF obliku.

 

 


[OPŠIRNIJE]Priručnik za učitelje - IKT kao sredstvo poučavanja
Silvija Mađarić / datum: 27. 9. 2021. 17:21

U našoj školi provodi se Erasmus+ KA1 projekt naziva Škola bez granica. Unutar navedenog projekta naveli smo područje Digitalizacija nastave koje smo željeli dodatno osnažiti te pružiti podršku učiteljima u svrhovitom korištenju IKT-a u nastavnom procesu. Kao jedan od rezultata projekta učiteljice Ivana Sabolić, Silvija Mađarić i Elvira Vujčić izradile su Priručnik za učitelje - IKT kao sredstvo poučavanja. Priručnik možete preuzeti u PDF obliku.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Realizirani tečajevi u Finskoj
Silvija Mađarić / datum: 24. 8. 2021. 11:53

U sklopu Erasmus +KA1 projekta „Škola bez granica“ kojeg provodi Osnovna škola Eugena Kumičića, Slatina, edukacijske rehabilitatorice Ivana Sabolić i Patricija Karaman, sudjelovale su u mjesecu srpnju na tečajevima „ICT in the Finnish Education System“ i „Benchmarking Course Finnish Education System“ koji su se održali u glavnom gradu Finske, Helsinkiju.  
Ciljevi odslušanih tečajeva bili su; steći znanja o funkcioniranju finskog obrazovnog sustava, upoznati načine rada u području inkluzivnog obrazovanja te upoznati različite sustave podrške i pedagoške postupke, usavršiti primjenu IKT u učenju i poučavanju te razmijeniti iskustva sa sudionicima iz različitih europskih zemalja.

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Tečaj u Francuskoj
Silvija Mađarić / datum: 15. 7. 2021. 14:15

Učiteljice Rajka Avirović Gaća i Renata Grahovac pohađale su tečaj „Indoor and outdoor games“ u Parizu od 5. – 9. srpnja 2021.g. u sklopu mobilnosti programa Erasmus + K1, projekta „Škola bez granica“. Tečaj su osim njih pohađale dvije profesorice srednje škole iz Poljske, te jedna profesorica iz Mađarske. Nakon uvodnog predstavljanja naše države, županije i škole odmah su krenule igre preko kojih su se sudionici tečaja još bolje upoznali.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Predstavljanje projekta na međunarodnoj konferenciji
Silvija Mađarić / datum: 4. 6. 2021. 18:20

Dana 4. lipnja 2020., Erasmus+ KA1 projekt naziva "Škola bez granica", predstavljen je na Međunarodnoj etwinning (online) konferenciji. Voditeljica projekta, Silvija Mađarić, sudionicima je predstavila područja razvoja koje projekt obuhvaća (Digitalizacija nastave, Učenje na otvorenom, Internacionalizacija škole), ciljeve projekta te očekivane rezultate. Također je prikazala aktivnosti koje su do sada provedene u školi s učenicima i učiteljima, ali i lokalnom zajednicom.

Na međunarodnoj konferenciji sudjelovalo je 85 odgojno-obrazovnih djelatnika iz škola diljem Europe te dvije kolegice iz naše škole - Marinela Zrinščak Begovac i Melita Crnković.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 4.a razreda - Dravska priča od 28.5.-29.5.2021.
Nataša Valinčić / datum: 1. 6. 2021. 11:03

Učenici 4.a razreda i učiteljica Renata Grahovac u sklopu Erasmus +projekta „Škola bez granica“ i razrednog projekta: „Učenje , igra i svjež zrak“ dva dana proveli su na terenskoj nastavi u Noskovačkoj Dubravi. Učenici su bili smješteni u bivši ljetnikovac grofa Draškovića koji se nalazi u sklopu zaštićenog perivoja, spomenika parkovne arhitekture . Područje je dio prvog Regionalnog parka proglašenog na području RH Mura-Drava (2011.) na području 5 hrvatskih županija. Vrijednost područja na kojem se nalazi Informativno edukativni centar, prepoznat je na svjetskom nivou zbog svoje izuzetne biološke raznolikosti,te je Rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav pod zaštitom UNESCO-a.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Radionica za učenike
Silvija Mađarić / datum: 24. 5. 2021. 12:28

24. svibnja 2021. održana je IKT radionica za učenike 4.a razreda. Učiteljica Renata Grahovac i studentica Lara Grahovac pokazale su učenicima kako raditi u Story Jumper-u. Story Jumper odlična je web stranica koja nudi učenicima mogućnost da pišu, kreairaju i objavljuju vlastite priče. Ova web stranica nudi jednostavne alate za stvaranje vlastitih priča, a učenici mogu koristiti i vlastite ilustracije.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan muzeja, Ljepote i blagodati prirode
Silvija Mađarić / datum: 21. 5. 2021. 09:26

Naša škola provodi Erasmus+ KA1 projekta naziva "Škola bez granica" koji je započeo 2019. godine. Unutar projekta naveli smo 3 područja djelovanja koja želimo razvijati i usavršavati: 1. Digitalizacija nastave i upotreba IKT-a, 2 Učenje na otvorenom, 3. Internacionalizacija škole. Kao jedan od rezultata projekta iznjedrila je i suradnja naše škole sa Zavičajnim muzejom Slatine naziva „Ljepote i blagodati prirode“.

Javni događaj osmislila je i koordinirala učiteljica Silvija Mađarić sa Zavičajnim muzejom Slatina, a pripremile i sudjelovale su učiteljice Renata Grahovac i Rajka Avirović Gaća. Događaj se održao 19. svibnja 2021. u prostoru Zavičajnog muzeja Slatina.

Ukratko program događanja:

1) Izložba prešanog bilja, učenici OŠ Eugena Kumičića pod mentorstvom učiteljica Rajke Avirović Gaća i Renate Grahovac

2) Izložba fotografija, učenica 7.r. Gita Špoljarić pod mentorstvom učiteljice Silvije Mađarić

3) Radionica prešanja bilja, učenici pod mentorstvom učiteljice Rajke Avirović Gaća

4) Radionica izrade prirodne kozmetike, učenici pod mentorstvom učiteljice Rajke Avirović Gaća

5) Radionica oslikavanja prirodnih materijala, učenici pod mentorstvom učiteljice Renate Grahovac

 


[OPŠIRNIJE]Spelling Bee natjecanje
Silvija Mađarić / datum: 10. 5. 2021. 12:27

10. svibnja 2021. održano je natjecanje u sricanju na engleskom jeziku u Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina. Natjecanje je provedeno na otvorenom, u vanjskom prostoru škole. Ideja je potekla od učiteljice engleskoga jezika SIlvije Mađarić, a u provođenju i organizaciji natjecanja sudjelovale su učiteljice engleskoga jezika Kristina Premec, Dora Jajić i Iva Vilček. Na natjecanju su sudjelovale 4 osnovne škole: Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, Osnovna škola Josipa Kozarca Slatina, Osnovna škola Davorin Trstenjak Čađavića te Osnovna škola A.G. Matoša Čačinci. Ukupno je sudjelovalo 55 učenika u 4 kategorije:

1. kategorija - učenici četvrtih i petih razreda

2. kategorija - učenici šestih razreda

3. kategorija - učenici sedmih razreda

4. kategorija - učenici osmih razreda

Ovim putem želim zahvaliti učenicima i mentorima na odazivu i sudjelovanju u natjecanju te želimo pohvaliti učenike, njihovu želju i motivaciju za učenjem i razvijanjem jezičnih vještina.


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava 5.c razreda
Silvija Mađarić / datum: 7. 5. 2021. 16:05

Učenici 5.c razreda, u pratnji razrednice SIivije Mađarić, 6.5.2021. realizirali su terensku nastavu iz predmeta Priroda, Engleski jezik i Tjelesna kulture. Uz stručno vodstvo i rendžericu Gordanu posjetili su Park šumu Jankovac te se upoznali s geomorfološkim, klimatskim i vegetacijskim karakteristikama, 

Laganom šetnjom obišli smo Jankovačko jezero, Staklarsko groblje, upoznali različite biljne i životnjske vrste te vidjeli slap Skakavac. Terensku nastavu završili smo posjetom Adrenalinskom parku Duboka gdje su učenici imali prilike dobro se zabaviti te razvijati svoju motoriku i spretnost. 

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, IKT kao sredstvo podučavanja djece s teškoćama u razvoju
Silvija Mađarić / datum: 15. 4. 2021. 10:18

U 21. stoljeću tehnologija u učionici postaje sve dominantnija. Tableti zamjenjuju naše udžbenike i možemo istraživati sve što poželimo. Društveni mediji su postali uobičajena pojava, a način na koji koristimo tehnologiju potpuno je promijenio način na koji živimo. Primjenom suvremene tehnologije – mijenja se, ne samo način podučavanja, već i koncept učenja. Obrazovanje se ne odnosi samo na pamćenje činjenica i riječi, već na rješavanje složenih problema, razvijanje kritičkog mišljenja, poboljšanje organizacijskih, društvenih i komunikacijskih vještina. Korištenje IKT-a korak je prema suvremenom obrazovanju te doprinosi kvaliteti života.

Vođene tom mišlju učiteljice edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić održale su na županijskoj razini predavanje na temu: "IKT kao sredstvo podučavanja djece s teškoćama u razvoju" koje se održalo u ožujku u Poduzetničkom inkubatoru Slatina.


[OPŠIRNIJE]Posjet Zavičajnom muzeju i izložbi Slatinčanke
Silvija Mađarić / datum: 16. 3. 2021. 10:11

Dana 11. ožujka, 5.c razred i razrednica Silvija Mađarić, posjetili su Zavičajni muzej gdje su pogledali izložbu naziva Slatinčanke. Izložbu su pripremili učenici srednjih škola grada Slatine sa svojim mentorima prof.Hrvatskoga jezika povodom Dana žena.
Učenici su imali prilike upoznati 14 osoba i 1 klub koji su ostavili trag i utjecaj Slatini te su ponos naše zajednice.


[OPŠIRNIJE]GLOBE - Suradnja s Osnovnom školom Josipa Kozarca
Silvija Mađarić / datum: 10. 3. 2021. 16:40

Učenici GLOBE skupine naše škole surađuju s učenicima GLOBE skupine
OŠ Josipa Kozarca na zajedničkom projektu. Nacrt projekta je odobren i projekt će biti prikazan na državnoj smotri GLOBE škola pod nazivom " Životni put sekvoje od gradskog ukrasa do stabla koje se bori protiv klimatskih promjena". 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Radovi u školskom plasteniku
Darko Vencl / datum: 8. 3. 2021. 12:14

Učenici osmih razreda,članovi školske zadruge Zalathnuk ( Nikola Dvojak, Filip Halužan, Ivan Tokić) ovih su dana uz pomoć majstora Zlatka Kladušića radili visoke gredice  u školskom plasteniku. Sudjelovali su u svim fazama izrade kako bi pripremili zemlju za sijanje i sadnju. Nakon toga su učenici Dario Pekar, Karlo Šantak i Leon Tuzlak posijali sjeme začinskog bilja za školski ekovrt. Posadili su sadnice  koje smo sami iz sjemena uzgojili u pliticama od stiropora. 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Radionica za učenike
Silvija Mađarić / datum: 25. 2. 2021. 09:45

U zadnjem tjednu u mjesecu veljači, za učenike 5b, 5c i 5d razreda, održana je radionica kako koristiti digitalni alat Canva.  Canva je vrlo jednostavna za korištenje i potpuno besplatna, izvrstan je web alat za grafički dizajn.

Canva je alat pogodan za brzu i laku izradu atraktivnog sadržaja za nastavnike i učenike. Alat je jednostavno primijeniti kod izrade plakata ili prezentacija projekata, ali isto tako kao i dodatak predavanjima kako bi sadržaj koji se želi prikazati bio zanimljiviji.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Tečaj predstavljanjen na ŽSV-u hrvatskoga jezika
Silvija Mađarić / datum: 8. 1. 2021. 11:48

29. prosinca 2020. Erasmus+ KA1 projekt Škola bez granica predstavljan je Županijskom stručnom vijeću za učitelje Hrvatskoga jezika u online okruženju. Projekt je predsatvila nastavnica Elvira VUjčić, koja je ujedno sudjelovala na tečaju u sklopu projekta - Integrating ICT and new technologies into teaching koji se održao na Tenerfiima u listopadu 2019. godine.

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Tečaj predstavljanjen na ŽSV-u engleskoga jezika
Silvija Mađarić / datum: 10. 12. 2020. 11:29

9. prosinca 2020., učiteljica Silvija Mađarić, predstavila je tečaj Županijskom stručnom vijeću za nastavnike engleskoga jezika osnovnih i srednjih škola. Na tečaju je sudjelovala u ožujku ove godine te je trajao 10 dana, od 5. do 15. ožujka. Naziv tečaja je "A Classroom with an Open Door to the World" te je objedinio dvije teme projekta, Škola bez granica, unutar Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 - Učenje na otvorenom i Internacionalizacija škole.

Tečaj je pohađalo 8 sudionika - iz Hrvatske, Španjolske, Italije, Slovenije i Poljske, a mjesto realizacije tečaja je bilo na karipskom otočju koje pripada Francuskoj - Guadeloupe.


[OPŠIRNIJE]eTwinning Božićna čarolija =)
Darko Vencl / datum: 25. 11. 2020. 10:35

Unatoč epidemiološki nepovoljnoj situaciji u našoj zemlji, učenici svih uzrasta i dalje imaju potrebu za druženjem, upoznavanjem novih prijatelja i zbližavanjem.
Putem E- twinning projekata, koji su i dalje jedan od načina međusobne suradnje, učenici mogu razvijati nove vještine kroz različite radionice.
Upravo iz tog razloga edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman osmislila je projekt „Božićna ONLINE čarolija“ , a projektu se pridružila i edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić te učitelji i posebni odjeli iz još 5 hrvatskih škola (Labin, Pula, Osijek, Sisak i Đurđevac).
 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Analiza ankete provedene s učenicima
Silvija Mađarić / datum: 27. 10. 2020. 10:46

Ove godine naša škola sudjelovala je u Erasmus danima. Jedna od aktivnosti bila je i provođenje online upitnika među učenicima petih (5.b, 5.c, 5.d) i sedmih razreda. S obzirom da je jedno od područja projekta Škola bez granica i učenje na otvorenom, anketirali smo učenike o provođenju nastave izvan učionica. U anketnom upitniku sudjelovao je 141 učenik. 


[OPŠIRNIJE]OVOR-ove moćne ruke
MARIJANA TOPLAK / datum: 23. 10. 2020. 22:29

Dana 22. i 23. listopada 2020. godine naši vrijedni učenici su se okupili u školskom dvorištu Osnovne škole Eugena Kumičića kako bi sudjelovali u volonterskoj akciji pod nazivom OVOR-ove moćne ruke u sklopu projekta Saveza društava "Naša djeca" Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama u kojemu je naša škola jedan od partnera. Cilj ove vrijedne akcije bio je uređivanje i bojanje klupa za učionicu na otvorenom.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Mali istraživači
Silvija Mađarić / datum: 23. 10. 2020. 10:24

U tijeku su pripreme za tematsku izložbu "Ljekovito bilje" u školskom eko vrtu i okolišu. Učenici 4.a i 8.b upoznali su se s ljekovitim biljem u školskom ekovrtu - lavanda, ružmarin, smilje, matičnjak, menta, lovor, neven, chia...
Učenici 8.b razreda pripomoći će učenicima 4.a razreda da isprešaju ljekovite biljke i pripreme se za izradu herbarija za tematsku izložbu.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+ KA1, Škola bez granica, Predstavljanje projekta na ŽSV-u razredne nastave
Silvija Mađarić / datum: 17. 9. 2020. 12:08

3.9.2020. Erasmus+ KA1 projekt predstavljen Županijskom stručnom vijeću razredne nastave. Voditeljica projekta, Silvija Mađarić, upoznala je članove vijeća s ciljevima, aktivnostima i tečajevima koji se odvijaju u sklopu projekta naše škole. Članovima vijeća također je prikazan i kratki filmić s fotografijama i osnovnim informacija zadnjeg tečaja koji smo uspjeli realizirati u sklopu projekta, a odvijao se u Francuskoj.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Radionica za učitelje
Silvija Mađarić / datum: 22. 2. 2020. 10:36

U četvrtak, 20. veljače 2020., edukacijska rehabilitatorica Ivana Sabolić pripremila je IKT radionicu za učitelje naše škole. Radionica je započela uvodnom prezentacijom o Genially platformi te 10 činjenica zašto koristiti Genially. Polaznici radionice zatim su se upoznali s navedenim platformom kroz individaulni i samostalni rad te na kraju radionice pokušali napraviti kviz i prezentaciju.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Igra-učenje-svjež zrak
Silvija Mađarić / datum: 19. 2. 2020. 09:28

Učenici 3.a razreda na satu Hrvatskoga jezika, nakon obrade bajke "Priča o Janku", u skupinama su napisali redoslijed događaja.
Rad su nastavili na satu Likovne kulture oslikavanjem i pisanjem slikovnice poštujući redoslijed događaja koji su napisali prethodni sat.
Marljivi učenici nastavili su istraživati načine izrade e - slikovnice te su na satu razrednog odjela izradili prvu e- slikovnicu u alatu book creator.
 


[OPŠIRNIJE]Sadnja šumskih voćkarica divlje jabuke u školskom dvorištu
Darko Vencl / datum: 18. 2. 2020. 13:54

Kako se polagano budi proljeće mi počinjemo s podmlađivanjem drveća u  našem školskom dvorištu.U blizi školskog eko vrta posadili smo četiri sadnice šumske voćkarice divlje jabuke.Na taj smo način doprinjeli bioraznolikosti vrsta u školskom dvorištu,ali i sačuvali od zaborava ove stare sorte.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Učenje na otvorenom (sekvoja nastavak)
Silvija Mađarić / datum: 17. 2. 2020. 16:54

Učenici i učiteljica kemije Rajka Avirović Gaća odredili su mjesto u školskom dvorištu na kojemu će, kada se ustale vremenske prilike, postaditi sadnicu sekvoje. Učenici su odredili geografske kordinate, sastava tla, izmjerili temepraturu tla na 5 i 10 centimetara dubine. Osim toga, izmjerili su uz pomoć Labdisca, temperaturu zraka, vlažnost i tlak zraka te površinsku temperaturu zemlje. Mjerenja se provode po GLOBE protokolima i koristit će za istraživački projekt.


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta 2020.
Nataša Valinčić / datum: 12. 2. 2020. 14:45

U utorak, 11. veljače 2020., u našoj školi obilježio se Dan sigurnijeg interneta, događaj koji se posljednjih godina obilježava diljem svijeta drugoga dana u drugom tjednu drugoga mjeseca. Dan sigurnijeg interneta organizira se u sklopu projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place”, udruge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (csi.hr)  kojoj je cilj zaštititi djecu od raznih oblika zlostavljanja pomoću interneta.  Ovom se projektu, svake godine, pridružuje sve više organizacija koje raznim aktivnostima pokušavaju upozoriti učenike na opasnosti interneta. Kako bi se podigla svijest o sigurnosnim problemima na internetu, učenici predmetne nastave s pedagoginjom i psihologinjom,  sudjelovali su u raznim aktivnostima.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Radionica za učenike
Silvija Mađarić / datum: 12. 2. 2020. 13:52

12. veljače 2020., učiteljica Engleskoga jezika Silvija Mađarić, održala je IKT radionicu za učenike osmog razreda - korištenje Prezi alata, s kojim se upoznala na tečaju Integrating ICT and new technologies into teaching. Prezi  je web alat je alat za izradu interaktivnih prezentacija, koje izgledaju atraktivno i dinamično te je odlična zamjena za powerpoint prezentacije

 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Mali istraživači (sekvoja)
Silvija Mađarić / datum: 12. 2. 2020. 09:59

U mjesecu siječnju, učenici trećih i petih razreda naše škole (Mali istraživači) -  u pratnji učiteljice prirode Rajkom Avirović Gaća i Renatom Grahovac, posjetili su gradski park i sekvoju.. Ondje su započeti radovi na sanaciji okolnih zgrada te smo u suradnji s Gradom Slatina uzeli uzorak tla uz sekvoju koji ćemo analizirati te smo izmjerili potrebne parametre tla. Nakon toga svaka od naših dviju škola (OŠ Josipa Kozarca i OŠ Eugena Kumičića) planira sadnju sadnice sekvoje u svom školskon dvorištu što će biti rezulatat završenog projekta.


[OPŠIRNIJE]Dana sigurnijeg interneta 2020. godine
Darko Vencl / datum: 11. 2. 2020. 19:14

Učenici 5. i 7. razreda naše škole obilježili su u našoj školi Dan sigurnijeg interneta. Učenici 7. razreda sudjelovali su u radu interaktivnog webinara u organizaciji Industrijsko-strojarske škole iz Zagreba i Gimnazije iz Vukovara. Proučavali sadržaje o sigurnosti na internetu i organizirali raspravu na temu. Učenici 5. razreda rješavali su kviz pomoću kojeg su saznali koliko su stvarno ranjivi na internetu i iz kojih sve izvora vrebaju opasnosti. Gledali su edukativne videomaterijale i iznosili svoja iskustva u korištenju interneta.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Noć muzeja 2020.
Silvija Mađarić / datum: 5. 2. 2020. 10:25

Učenici šestih razreda sudjelovali su na manifestaciji Noć muzeja 2020. - "Velike obljetnice hrvatskih muzeja". Učenici su pogledali izložbu slatinskog umjetnika Fikreta Balića te nazočili otvorenju manifestacije. Nakon otvorenja, učenici su razgledali stalni muzeja u sklopu kojega je pripremljen program "Živa tradicija u muzeju gdje su prikazane tradicijske aktivnosti poput tkanja, vezenja, pletenja, izrada tradicijskog nakita i slično u kojima su se učenici i sami mogli okušati.

Kroz sadržaje koje je Muzej pripremio cilj je bio prikazati odnos zajednice i Muzeja. Slogan: Stvaranje, susreti i suradnja osnovna je vodilja ovogodišnjeg programa Zavičajnog muzeja Slatina.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Zima - učenje na otvorenom, Istraživački pristup u 2. C razredu
Nataša Valinčić / datum: 28. 1. 2020. 16:24

Učenici 2. c razreda i učiteljica Vesna Košutić proveli su izvanučioničku nastavu istražujući biljke i životinje u okolici škole. Prilikom planiranja izvanučioničke nastave izradili smo hranilice za ptice i hotele za kukce, kako bi pomogli životinjema da prežive zimu, te smo ih postavili na odabrano stablo u školskom dvorištu. Opažali smo i opisivali biljke i životinje oko sebe služeći se svojim osjetilima. Promatrali smo stablo uspoređujući promjene zimi u odnosu na jesen. Istraživali smo koje ptice obitavaju zimi u okolici škole, sve smo bilježili a zatim smo prikupljene podatke prikazali u obliku tablica i grafikona. Učenici su aktivno sudjelovali u radu, zaključivali o promjenama u prirodi , opažali i opisivali,prepoznavali uzročno-posljedične veze, uočavali probleme i predlagaali rješenja. Svojim radom pokazali su kako se treba odnositi prema prirodi sudjelujući u aktivnostima na zaštiti okoliša.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, eTwinning projekt
Silvija Mađarić / datum: 15. 1. 2020. 19:40

Učiteljice Posebnih odjela Patricija Karaman i Ivana Sabolić iz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, edukacijska rehabilitatotrica Lorena Koštić iz Osnovne škole 22. lipnja iz Siska te edukacijska rehabilitatorica Ivana Rukavina iz Centra za rehabilitaciju Liče Faraguna, Labin osmislile su eTwinning projekt pod nazivom Looking forward to Christmas with new friends! koji je trajao od 1. prosinac 2019.- 1. siječanj 2020. Cilj eTwinning projekta bio je upoznati se s različitim običajima, osvijestiti iste, kao i darivanje te oživljavanje blagdanskog duha.


[OPŠIRNIJE]Najljepši školski vrtovi
Darko Vencl / datum: 4. 12. 2019. 09:16

U petak 29. studenoga 2019.g. učenici sedmog  razreda naše škole Karlo Šantak i Dario Pekar s učiteljicom Rajkom Avirović Gaća sudjelovali su na snimanju emisije HRT "Najljepši školski vrtovi". Pohvaljeni su za Najljepši školski vrt početnika 2019.g. i nagrađeni poklon bonom u iznosu od 1000 Kn u jednom od rasadnika. Učenici cijele godine marljivo rade u vrtu u sklopu izvannastavne aktivnosti Školski ekovrt. Izgradili su spiralni ekovrt s ljekovitim biljem i posadili lavandu, neven, smilje, matičnjak, ružmarin, čuvarkuću, lovor, mentu, majčinu dušicu i dr, bilje.


[OPŠIRNIJE]Adventski kalendar iznenađenja :)
Silvija Mađarić / datum: 2. 12. 2019. 19:29

Mjesec prosinac je mjesec iznenađenja, marljivih ruku, dobrih djela, toploga srca i osmjeha. Učiteljica engleskog jezika, Silvija Mađarić, izradila je adventski kalendar. Svakoga dana otvorite jedan prozorčić i čeka vas iznenađenje! Prepustite se čaroliji Božića i najljepšem dobu godine.

Samo imajte na umu - ne možete "varati":). Svakoga dana možete otvoriti samo jedan prozor, koji se mora poklapati s datumom. Uživajte i zabavite se! Dočekajte Božić s nama :)


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, KA1 Škola bez granica, Radionica za učitelje
Silvija Mađarić / datum: 2. 12. 2019. 15:18

U listopadu 2019., učiteljice Elvira Vujčić i Silvija Mađarić sudjelovale su na tečaju tijekom kojeg su se bavile upotrebom IKT-a u nastavi. Nakon povratka s tečaja, 26.11.2019., organizirale su praktičnu radionicu za učitelje razredne i predmetne nastave te posebnih odjela. Učiteljice su pripremile radionica kako koristiti Socrative alat.

 


[OPŠIRNIJE]Šestaši u Osijeku
Silvija Mađarić / datum: 22. 11. 2019. 17:07

U četvrtak, 21.11.2019., učenici šestih razreda zajedno sa svojim učiteljicama Marijanom Toplak, Elvirom Vujčić, Silvijom Mađarić, Natašom Valinčić i Teom Šafar zaputili su se u Osijek na terensku nastavu planiranu školskim kurikulumom. Sefamdesetak šestaša i njihove pratiteljice posjetili su regionalnu podružnicu HRT-a u Osijeku i Gradsku knjižnicu Osijek te time ujedno i realizirali nastavu iz Hrvatskog jezika, Engleskog jezika, Likovne i Tehničke kulture.


[OPŠIRNIJE]Outdoor Classroom Day (7.11.)
Silvija Mađarić / datum: 9. 11. 2019. 12:34

Osnovna škola Eugena Kumičića priključila se globalnoj kampanji naziva „Outdoor Classroom Day“ koja se svake godine provodi 7. studenog. Našu školi registrirali smo na stranici https://outdoorclassroomday.com/ te se priključili ovom međunarodnom događaju. Ove godine u kampanji „Outdoor Classroom Day“ 7.11. sudjelovalo je skoro 25 000 škola diljem svijeta i više od 3 milijuna učenika. Cilj kampanje je potaknuti učenje i igru na otvorenom. 
S obzirom da naša škola sudjeluje u Erasmus+ KA1 projektu „Škola bez granica“ kojim potičemo, između ostaloga, i učenje koje nije opterećeno granicama i zidovima učionica te istraživačku nastavu i učenje na otvorenom, ova kampanja nam se uklapa u ciljeve projekta te ima i direktan učinak na našu školu, učitelje i učenike.
U globalnoj kampanji sudjelovali su učenici razredne i predmetne nastave te posebni odjeli i područne škole. 


[OPŠIRNIJE]1. Dječje seoske igre u Gornjem Miholjcu
Silvija Mađarić / datum: 24. 10. 2019. 08:16

U organizaciji Područne škole Gornji Miholjac pod pokroviteljstvom Grada Slatine  u subotu 19.10. 2019. povodom obilježavanja Dana Gornjeg Miholjca i zaštitnice sela Sv. Terezije Avilske održane su 1. Dječje seoske igre.  Već je druga godina kako Područna škola Gornji Miholjac sudjeluje u starim sportovima i do sad su već okitili brojnim medaljama. Nakon niza gostovanja u Našicama i Vaškoj gdje već godinama postoji tradicija održavanja seoskih igara ove godine na inicijativu učiteljice Jasne Kizivat uz pomoć kolegice Anite Jančić Rulj  i Marije Miljković te uz pokroviteljstvo Grada Slatine  u Gornji Miholjac došle  su ekipe iz Sopja, Vaške i Našica.  Medijski  je popratio Studio Felbar.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Tečaj na Tenerifima
Silvija Mađarić / datum: 22. 10. 2019. 17:09

U sklopu Erasmus+ KA1 projekta „Škola bez granica“ učiteljice Silvija Mađarić i Elvira Vujčić sudjelovale su na tečaju Integrating ICT and new technologies into teaching koji se održao na Tenerifima u mjestu Porto de la Cruz od 13. do 19. 10. 2019. godine. 
Na tečaju je sudjelovalo 12 učitelja i to iz Hrvatske, Estonije, Poljske, Latvije, Njemačke i Bugarske.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Učenje - igra - svjež zrak, 3.razred u Marinadi
Nataša Valinčić / datum: 16. 10. 2019. 09:19

Učenici 3.a,b i c razreda posjetili su Marinadu- tvornicu za preradu voća i povrća u Slatini. Uz stručno vodstvo prošli su cijeli proizvodni pogon i vidjeli kako sirovina postaje gotov proizvod. Imali su puno pitanja o proizvodima, procesu proizvodnje te radnicima i obvezama koje imaju. Sve to odradili su u sklopu projekta Učenje,igra i svjež zrak. Na povratku u školu Mali istraživači otkrili su koje voće i povrće se najviše prodaje na našoj tržnici. Kroz igru, istraživanje te van zidova učionice sve je puno zanimljivije.


[OPŠIRNIJE]Znanstveni piknik 2019., Učenje na otvorenom (STEM)
Nataša Valinčić / datum: 30. 9. 2019. 13:25

Učenici 7. i 8. razreda naše škole 27. rujna realizirali su kurikulumom predviđenu terensku nastavu, posjetivši znanstveno-popularnu destinaciju Znanstveni piknik. U prekrasnom okruženju dvorca Stubički Golubovec, na otvorenom prostoru, s više od sto izlagača održao se program koji obuhvaća interaktivne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije i sl.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Učenje - igra - svjež zrak
Silvija Mađarić / datum: 28. 9. 2019. 15:33

U petak, 27. rujna 2019., treći razredi  učili su o orijentaciji i boravili na svježem zraku na Vidikovcu - Slatina u sklopu razrednog projekta Učenje,igra i svjež zrak.
Odredili su strane svijeta uz pomoć kompasa,rješavali zanimljive zadatke na listićima i ponovili napjev Šaputanje iz glazbene kulture.
Mali istraživači pažljivo su čitali upute i uz pomoć kompasa pronašli put do skrivenog predmeta( kompasa) i pri tome pronašli zanimljivo otpalo lišće od kojega izradili neobičan jesenski lik. Učenje kroz igru i druženje 3.a,b i c razreda proteklo je u zabavi i veselju na svježem zraku  u prekrasnom jesenskom prijepodnevu.


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Medijska pismenost
Silvija Mađarić / datum: 25. 9. 2019. 13:29

U sklopu Erasmus+ projekta - Ključna aktivnost 1, jedno od područja koje želimo unaprijediti u našoj školi u radu učitelja i učenika je digitalna pismenost i uporaba IKT alata. U sklopu projekta, vodimo novu izvannastavnu aktivnost naziva Medijska pismenost, a voditeljica je učiteljica Hrvatskog jezika Elvira Vujčić. Medijska pismenost održavat će se 2 puta tjedno, ukupno 70 sati godišnje u školskoj godini 2019./2020. Aktivnosti koje će se provoditi možete pratiti na facebook stranici: Medijska pismenost. 


[OPŠIRNIJE]Erasmus+, Škola bez granica, Novi razredni projekt 3.a
Silvija Mađarić / datum: 16. 9. 2019. 19:32

Učenici 3.a razreda su u sklopu razrednog projekta "Učenje, igra, svjež zrak", koji je osmišljen za ovu školsku godinu u sklopu Erasmus+ KA1 projekta Škola bez granica, prvi sat nastave održali u školskom dvorištu igrajući se kockom na kojoj su bila postavljena pitanja: što im je nedostajalo iz škole, čemu se vesele u novoj šk.godini, što novo žele naučiti , što bi promijenili u načinu poučavanja...

Učenici su opušteno i otvoreno progovorili o svim temama i pri tome se dobro zabavili i nasmijali. U sklopu razrednog projekta pokušat ćemo boraviti što je više moguće izvan zidova učionice, boraviti na svježem zraku te učiti kroz igru.

Učiteljica Renata Grahovac i 3.a razred


[OPŠIRNIJE]„Škola bez granica“ novi Erasmus+ projekt
Silvija Mađarić / datum: 2. 7. 2019. 09:48

Osnovnoj školi Eugena Kumičića, Slatina odobren je drugi zaredom Erasmus+ projekt unutar Ključne aktivnosti 1. Ukupna financijska potpora iznosi 17.718,00 eura, a projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.
Naziv projekta je „Škola bez granica“ te je službeno započeo 1.6.2019., a završava 31.7.2020. Projekt su osmislile i napisale učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića: Silvija Mađarić (voditeljica projekta), Elvira Vujčić, Renata Grahovac, Rajka Avirović Gaća, Patricija Karaman i Ivana Sabolić. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju