2013-10-21 19:18:01

Potpisan partnerski sporazum za projekt Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra (KFT)

Danas (21. listopada 2013.) je u Osnovnoj školi Eugena Kumičića u Slatini potpisan partnerski sporazum za projekt Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra (KFT) koji će se financirati iz pretpristupnog fonda IPA prekogranični program Mađarska-Hrvatska. Vrijednost projekta je 230.272,10 eura, a projektni partneri su Osnovna škola Eugena Kumičića iz Slatine, koja je i nositelj projekta, te mađarski projektni partner iz  Dél-Zselic Középiskola iz Sigetvara.

Na potpisivanju projekta bili su Andrea Malek i Ferenc Salamon iz Razvojne agencije Zelena zora iz Sigetvara, Jozsef Bostonics izosnovne škole  Dél-Zselic Középiskola iz Sigetvara, Anna Pogacs iz Grada Sigetvara, Željka Andrić iz RDA Vidra iz Virovitice te Melita Schmitz, voditeljica projekta  iz OŠ  Eugena Kumičića iz Slatine.

U projektu će se razmjenjivati dva kurikula: jedan za eko program kojim će se pokazati modeli rada s djecom koji podrazumijevaju zaštitu okoliša te težnje korištenja obnovljivih izvora energije i drugi kurikul koji će biti posvećen integraciji djece s poteškoćama u razvoju u redovne nastavne odjele.

O detaljnim aktivnostima projekta izvijestit ćemo javnost nakon potpisivanja glavnoga ugovora projekta koji se očekuje u  mjesecu prosincu ove godine.


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina