2021-10-01 22:07:23

Europski tjedan sporta - Međuškolski kros

U školi Eugena Kumičića je Europski tjedan sporta obilježen pravim sportskim natjecateljskim i navijačkim duhom zahvaljujući Tomislavi Medvedović i Matku Vukoviću, našim vrijednim učiteljima TZK-a koji su u sklopu obilježavanja Tjedna organizirali Međuškolski kros, ne samo osnovnih, već i srednjih škola s područja Grada Slatine.

Sudionici su u našu školu (koja je bila domaćin Krosa) stigli iz OŠ Josipa Kozarca, Industrijsko-obrtničke škole i SŠ Marka Marulića, a pratili su ih njihovi učitelji/nastavnici TZK-a, a bodrenjem i navijanjem su se istaknuli i učenici, ali i pristigli roditelji.

U disciplinama na 600, 800 i 1000 metara, učenice i učenici su testirali svoju brzinu i izdržljivost te su na neki način svi pobjednici jer je najčešći komentar krosera nakon ulaska u cilj bio: "Skoro sam dušu ispustio/la." Dakle, osim vremena istrčavanja i plasmana, kao važnim se pokazalo i završiti utrku, makar hodajući. U tome se krije korijen sportskog duha - kad ne odustaneš, pobijediš sam sebe. Toj pobjedi pomaže bodrenje navijača koje sportašu daje novi polet i snagu zbog spoznaje da je trud prepoznat, priznat i da je vrijedan divljenja.

Učenici koji su zauzeli jedno od prvih 6 mjesta u Krosu su dobili diplome, ali, još važnije od toga, svi su sudionici dobili spoznaju da mogu nadmašiti sami sebe, dok je kumičićevska publika na zornom primjeru pokazala da je i potpora navijača dio sportskog duha. Neodvojiv.

Apostrofirajući činjenicu da je svaki (i prvi i posljednji) trkač prvenstveno pobijedio sam sebe (pri čemu "trkač" ima jedan gramatički rod, ali podrazumijeva oba spola), ovim putem odajemo počast sportskom duhu općenito, dok konačan plasman sudionika možete pogledati ovdje

OŠ Eugena Kumičića želi čestitati svima - organizatorima Tomislavi Medvedović i Matku Vukoviću, učiteljima TZK-a, ali i svakom pojedinom učeniku koji je obilježavanje Europskog tjedna sporta učinio uistinu sportskim.
Hvala svima!

Pogledajte i  kratak video:

https://www.youtube.com/watch?v=LO0Ph9PxKFc


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina