2021-09-30 10:43:28

Video-pozivom učenici iz Slatine pratili nastavu iz Purija u Indiji

Učenici 7.b razreda s nastavnicom engleskoga jezika Ivom Vilček obradili su nastavnu jedinicu „Mens Sana – I can talk about physical and mental health“ te su obrađivali pojmove Mindfilness, spirit, wellness, physical health, meditation, pranayama te su u suradnji s knjižničarkom Melitom Schmitz ostvarili  integraciju knjižnično-informacijskog obrazovanja i engleskoga jezika.

Knjižničarka Melita Schmitz omogućila je u realnome vremenu (29. rujna 2021. u 8 sati po Europskom vremenu) praćenje nastave indijskoga doktora znanost Aloka Kumara Swaina koji je demonstrirao vježbe disanja i pokazao im položaje tijela koji zahtijevaju (dugotrajno) vježbanje, a pomažu u fleksibilnost i pokretljivosti tijela te na taj način preveniraju razne bolesti: npr. bolesti skeleta (bolesti kukova, kralježnice, vrata...) te druge bolesti koje se fizičkom aktivnošću, tj. redovitim vježbanjem mogu ublažili i/ili spriječiti. Profesor Kumar virtualnom šetnjom proveo je učenike po privatnoj školi „Sai Smart School“ te im je pokazao stabla manga, papaje, banana i kokosa koji se nalaze u prekrasno uređenom dvorištu škole.

Posebno je istaknuo važnost boravka na svježemu zraku i tjelesne aktivnosti te je preporučio svakodnevno vježbanje i opuštanje tijela.

Kurikuli Škole za život preporučuju zornu i iskustvenu nastavu što ovakva suradnja između nastavnika na svjetskoj razini i omogućuje te učenike izgrađuje kao osobe koje prihvaćaju različite od sebe, koji uočavaju različitost kultura te na taj način se uče poštovanju i uvažavanju tuđih vrijednosti i različitosti.

Zahvalu profesoru Kumaru upućuju učenici 7.b razreda kao i nastavnice Iva Vilček i Melita Schmitz.

Iva Vilček & Melita Schmitz


video možete pronaći na: https://youtu.be/ayb-YUM1mf0


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina