2021-06-14 08:31:32

Terenska nastava u 5.a razredu u Parku prirode Papuk
Učenici 5.a razreda u četvrtak 10. lipnja zajedno s razrednicom Mirjanom Foro posjetili su turistički i edukativno atraktivne destinacije u Parku prirode Papuk. 
Svoju su terensku nastavu započeli u Adrenalinskom parku 'Duboka' gdje su, nakon zanimljive obuke, mnogi od njih pobijedili vlastite strahove, a uz to osvijestili su važnost čuvanja vlastite i tuđe sigurnosti. 
 
Putovanje ih je potom odvelo u Kuću panonskog mora u Velikoj gdje su naučili što su to fosili, kako nastaju, kako dolazi do njihova otkrića te što pak oni svjedoče o nekadašnjoj klimi i prostoru Panonskog mora. Najzanimljivija im je dakako bila priča o izumrloj vrsti morskog psa, megalodona, koji je mogao narasti i do 18 metara, gotovo tri puta većeg od najveće zabilježene morske bijele psine u današnje vrijeme, a čije su leđne i stražnje peraje mogli vidjeti u eksterijeru Kuće panonskog mora te uz čiju su se gornju čeljust slikali u labirintu. Svoju su terensku nastavu završili obilaskom izletišta Jankovac gdje su uz pratnju čuvara prirode više naučili o vrstama životinja i biljaka koje obitavaju na prostoru Papuka uz zanimljive savjete o snalaženju u prirodi, primjerice kako razlikovati zmiju otrovnicu od ostalih vrsta zmija. Učenici su bili oduševljeni ovim spojem edukativno-zabavnih sadržaja, a kako su se proveli pogledajte na slikama u nastavku.             Izvor: Mirjana Foro, učiteljica likovne kulture    

Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina