2020-11-20 12:49:54

Prvašići postali članovi školske knjižnice

2020. godina zasigurno je jedna od najzahtjevnijih, najzanimljivijih kao i najneizvjesnijih godina ovoga stoljeća, a događaji kao što je pojava virusa Covid-19 definitivno pridonose  navedenim atributima. Rad u školi kao i rad u školskoj knjižnici prilagođeni su posebnim uvjetima koje zahtijevaju epidemiološke mjere pa tako školsku knjižnicu posjećuje samo jedan razred dnevno uz dezinfekciju prostora koji se provjetrava, a nastava se odvija u blok satima.

Prvašići i njihove učiteljice Vera Menčik (1.a), Gordana Maroević (1.b) i Željka Novotni (1.c) 17. studenog 2020. godine posjetili su školsku knjižnicu te su svečano postali njenim članovima. Učenici su usvojili pravila posudbe knjiga kao i pravila lijepoga ponašanja u knjižnici.

U svrhu poticanja čitanja i razvijanja ljubavi prema knjizi knjižničarka Melita Schmitz pročitala im je priču Emily Horn Oprostite, jeste li vi vještica? te su učenici nakon razgovora o priči crtali likove i događaje iz priče. Izložba učeničkih radova postavljena je u predvorju knjižnice.


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina