2020-01-15 19:40:30

Erasmus+, Škola bez granica, eTwinning projekt

Učiteljice Posebnih odjela Patricija Karaman i Ivana Sabolić iz OŠ Eugena Kumičića iz Slatine, edukacijska rehabilitatotrica Lorena Koštić iz Osnovne škole 22. lipnja iz Siska te edukacijska rehabilitatorica Ivana Rukavina iz Centra za rehabilitaciju Liče Faraguna, Labin osmislile su eTwinning projekt pod nazivom Looking forward to Christmas with new friends! koji je trajao od 1. prosinac 2019.- 1. siječanj 2020. Cilj eTwinning projekta bio je upoznati se s različitim običajima, osvijestiti iste, kao i darivanje te oživljavanje blagdanskog duha.

Kako u Božićno vrijeme, vrijeme zbližavanja i dobrih odnosa, stvaranje empatije i uživanje u zajedničkim aktivnostima, učenici Osnovnih škola kontinentalne Hrvatske (središnje i istočne ) i Istre imali su mogućnost povezati se putem projekta s blagdanskom tematikom tijekom prosinca i siječnja.

Tijekom ovog projekta, učenici su dramatizacijom, igrom, izradom raznih ukrasnih i uporabnih predmeta surađivali, komunicirali i stvarali nova poznanstva. Izrađivali su jednostavne poklone za čizmicu Sv. Nikole, boriće od vune i pompon kuglica, sadili su pšenicu, pjevali Božićne pjesme, pripremali božićne kolačiće i željno iščekivali poklone.

Putem eTwinning platform nastojali smo među učenicima podizati svijest o važnosti prijateljstva i suradnje te smo surađivali i svoje uratke izmjenjivali putem videokonferencije, pisama, čestitki, poklona i sl.

 

 

Izvor: Ivana Sabolić, edukator rehabilitator


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina