2019-12-23 09:19:50

Erasmus+, KA2 GAME, Društvene igre

Dana, 20.12.2019., učiteljice Engleskog jezika Kristina Premec i Silvija Mađarić, organizirale su za učenike Dan društvenih igara u sklopu Erasmus+ projekta G.A.M.E. Učiteljice su učenike četvrtih razreda upoznale s 4 igre koje su tematski bile povezane s Božićem, a to su - Snježnja kraljica 123, taboo, rebusi i Pogodi tko sam. Nakon igranja društvenih igara, učiteljice su s učenicima provele kratki upitnik. Taboo, Rebusi te Pogodi tko sam, igre su koje kroz projekt želimo impletemetirati u školski kurukulum s naglaskom na društveno - humanistička i jezična područja.

Rezultati anketnog upitnika:

Sudjelovalo je ukupno 46 učenika četvrtih razreda.

Na prvo pitanje - Je li ti se svidio ovaj događaj - igranje (društvenih) igara u školi, 37 učenika odgovorilo je pozitivno, 8 djelomično te 1 učenik negativno.

Na drugo pitanje - Kako si se danas osjećao/osjećala tijekom igranja društvenih igara - 43 učenika odgovorila su sretno, 2 učenika dosadno te 1 učenik nervozno.

Na treće pitanje - Bi li htio/htjela ponoviti ovaj događaj, odnosno igranje igara u školi, 44 učenika odgovorila su da, te 2 učenika ne.

Na četvrto pitanje - Koja ti je današnja igra bila najzanimljivija - 21 učenik odgovorio je Taboo, 13 učenika Pogodi tko sam sam te 12 učenika ponovno bi željelo rješavati Rebuse.


 

Projekt G.A.M.E. (Generative Application to Manage Education) provodi se u sklopu Erasmus+ projekta unutar ključne aktivnosti 2. U projektu sudjeluju škole iz Turske (koordinator projekta), Hvatske, Portugala, Grčke, Latvije i Sjeverne Maktedonije te projekt traje ukupno 24 mjeseca (2019 - 2021). Proejkt financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije u iznosu od 23.075,00 eura. 

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+ / Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

 

 

 

Izvor: Silvija Mađarić, koordinatorica projekta


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina