2019-11-18 08:43:58

Kazališna predstava „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“

Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka izvelo je 13.studenoga 2019. u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta predstavu „Pingvini ne znaju ispeći kolač sa sirom“, za učenike od 1. do 4.razreda. Poznata hrvatska glumica Areta Curković glumila je ulogu pingvina uz kolegu Srđana Kovačevića, a kokoš je uprizorila glumica Kristina Fančović dok se u ulozi krta našao Ivica Lučić.

Kroz 35 minuta glumci su svojom zanimljivom glumom nasmijavali i animirali učenike koji su radosno sudjelovali i pljeskali. Radnja ove predstave odvija se oko problema pojedenoga kolača sa sirom, unatoč krtovom rođendanu koji se trebao održati.

Samo Kazalište u predstavljanju ovoga komada navodi: „Apsurdni kazališni komad pun čudnih situacija i smiješnih slika, ali govori o ozbiljnim ljudskim slabostima: prepuštanje iskušenju, prekoračenje postavljenih granica, ignoriranje zabrana i konačno ne preuzimanje odgovornosti. To ne važi samo za djecu od šest godina već za sve lako povodljive i zavedene ljude koji život ne uzimaju toliko ozbiljno.“

M. Schmitz, dipl. bibl. savjetnik


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina