2019-11-18 08:30:33

Učenici 3. razreda na terenskoj nastavi pod krilaticom „Upoznajmo svoju županiju“

Učenici trećeg razreda s učiteljicama Renatom Grahovac, Blaženkom Marić i Ljiljanom Marendić uz knjižničarku Melitu Schmitz uputili su se u glavni grad Virovitičko-podravske županije Viroviticu kako bi zorno utvrdili činjenice vezane uz pojedine znamenitosti Virovitice.

U zgradi Virovitičko-podravske županije učenike je  dočekala Pročelnica ureda župana gospođa Jasna Abramović te uz zanimljivu prezentaciju i uz razgovor s učenicima predstavila gradove kao i sve znamenitosti županije.

Učenici su posjetili i župnu crkvu svetoga Roka gdje im je knjižničarka ispričala o povijesti i arhitekturi crkve.

Gradsku knjižnicu i čitaonicu Virovitica predstavila je knjižničarka Mirjana Kotromanoviće te učenike upoznala sa svim uslugama koje knjižnica nudi svojim korisnicima. Poseban naglasak knjižničarka je stavila na Mjesec hrvatske knjige 2019. kada su se u knjižnici odvijale mnoge zanimljive aktivnosti.

Vrlo zanimljiv i koristan posjet omogućilo nam je gradsko poduzeće Flora Virovitica gdje nas je gospodi Tomislav Uzel upoznao s načinima recikliranja plastičnog, metalnog i ostaloga otpada. Učenike je uputio u valjane razloge zašto treba razvrstavati otpad te kako će se otpad u budućnosti razvrstavati u našoj županiji. Malim poklončićima u obliku blokića, olovke i slatkiša Flora je izuzetno razveselila učenike i učiteljice.

Svima koji su ih ugostili učenici i učiteljice se najsrdačnije zahvaljuju jer je posjet bio ugodan, koristan i nadasve zanimljiv!

M. Schmitz, dipl. bibl. savjetnik


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina