2019-11-03 10:42:04

Halloween aktivnosti u nastavi engleskog jezika

Halloween običaj je dio kulture zemalja engleskog govornog područja i kao takvog o njemu učimo na satima engleskog jezika jer je i sastavni dio kurikuluma za nastavni predmet Engleski jezik.
Obilježavanje Halloweena u školama je način da učenicima približimo druge kulture i da na drugačiji i zabavniji način proučimo i poučimo o drugim kulturama. Cilj je naučiti što Halloween zapravo jest i od kud je takav običaj potekao te uočiti sličnosti s našom kulturom i našim običajima. 

Učiteljica Dora Jajić i učenici u Područnoj školi Vaška izrađivali su slime te na kraju imali Halloween party s prigodnim pjesmama i grickalicama.

 

Učiteljica Kristina Premec i učenici drugih razreda zaigrali su Halloween memory game na pametnoj ploči te izradili duhove izrezujući obris dlana na papiru, koji su potom ukrasli po želji.

 

Učenici 5.c razreda i učiteljica Iva Vilček na satu engleskog jezika gledali su strašni filmić ''Haunted house'', dobro se prestrašili, ali usput ponovili nazive životinja i prostorija u kući. Nakon toga u parovima su igrali igru ''Scary candy toss'' u kojoj je jedan član bacao, a drugi hvatao slastice u platnenu vrećicu.  Za kraj su se počastili uhvaćenim slatkišima. 

 

Učenici šestih razreda, s učiteljicom Silvijom Mađarić, na početku sata pogledali su kratki filmić o načinu obilježavanja Halloween-a u zemljama engleskog govornog područja. Zatim su zaigrali Halloween osmosmjerku u parovma na tabletima i na pametnoj ploči, a nakon toga i Halloween bingo. Za kraj sata počastili smo se strašnim slatkišima i pogledali prigodni crtić.

 

Učenici 8.a razreda, s učiteljicom Silvijom Mađarić, okušali su se u pisanju poezije. Ovakav način izražavanja nazivmo Blackout Poem - pjesma nastaje iz teksta koji je prethodno dan učenicima. Učenici u tekstu trebaju pronaći riječi koje će tvoriti njihovu pjesmu te ih uokviriti / zaokružiti, a zatim ostatak teksta obojiti i/ili ilustrirati crtežom, a da bude u skladu s temom pjesme.

Gala Brunović, 8.a

 

Lana Kovačević, 8.a

 

Davor Kizivat, 8.a

 

 

Izvor: aktiv engleskog jezika


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina