2019-10-24 12:47:35

Prvašići u školskoj knjižnici

Osnovna škola Eugena Kumičića još je davne 2010. godine prigrlila ideju o „Školi za budućnost“ prijavivši se na natječaj pretpristupnog fonda IPA na komponenti prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te kroz projekt, sufinanciram u 85 postotnom iznosu od stane Europske unije i u 15 postotnom iznosu od stane Virovitičko-podravske županije, „Zajedničkom suradnjom osnovnih škola Slatine i Sigetvara do boljega znanja“ (vrijednost projekta 167.966,00 eura)   izgradila školsku knjižnicu koja je danas postala multifunkcionalni prostor za sve potrebe Škole. Najveći vrijednost ovoga objekt jest u tome što je ovaj prostor ujedno i učionica koju nastavno osoblje može koristiti u svrhu realiziranja nastavnoga procesa. Od tada se nastava knjižnično-informacijskog obrazovanja  koju provodi knjižničarka Melita Schmitz održava u školskoj knjižnici te učenicima omogućuje boravak u suvremenom, prozračnom  i nadasve ugodnom radnom  prostoru.

Intenzivnije aktivnosti u knjižnici provode se u Mjesecu hrvatske knjige  koji se provodi od 15. listopada do 15. studenog svake godine te su tom prigodom učenici prvog razreda s učiteljicama Mirom Brezovčan i Spomenkom Bošnjak posjetili školsku knjižnicu te su ujedno i postali njenim članovima.

Školska knjižnica važan je čimbenik u ostvarivanju ciljeva Škole za život, a to je osposobljavanje učenika za čitanje te promišljanje o pročitanom tekstu stoga je važno započeti s poticanjem čitanja u što ranijoj dječjoj dobi kako bi se kod učenika stvorila navika odlaska u knjižnicu i čitanja knjiga koje najviše pridonosi u razvoju osobnosti djeteta.

M. Schmitz, dipl. bibl. savjetnik


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina