2019-09-19 12:42:43

HOD područnih škola

Područne škole svake godine tradicionalno obilježavaju Hrvatski olimpijski dan. Ove godine, 17. rujna, učenici i učiteljice PŠ G. Miholjac, PŠ Josipovo, PŠ Novaki i PŠ Vaška zaputili su se u posjet učenicima u novootvorenu Područnu školu Bakić. Cilj sportskog susreta bio je očuvati od zaborava tradicijske natjecateljske discipline te motivirati učenike na kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u druženju i igri s vršnjacima. Kao simbol prijateljstva, razumijevanja i mira svi učenici i učiteljice obukli su bijele majice.

Veselo sportsko druženje započelo je zajedničkim rekreativnim zagrijavanjem. U natjecateljskom dijelu učenici su svoju spretnost i brzinu pokazali u skakanju u vrećama, nošenju jaja u žlici, prenošenju lopte u paru i trčanju unazad. Rasplamsani natjecateljski duh i glasno navijanje odvijalo se tijekom povlačenja užeta kada su učenici odmjeravali svoje snage. Sportsko prijepodne prošlo je u različitim ekipnim igrama i sklapanju novih prijateljstava.

Kako bi se svi sjećali Hrvatskog olimpijskog dana u PŠ Bakić, svaki učenik dobio je diplomu za sudjelovanje, škole zahvalnicu, a najuspješniji natjecatelji medalje. S veseljem na licu i medaljama oko vrata zaputili su se kući.

Sanela Tot, učiteljica razredne nastave

 


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina