2019-09-07 12:33:39

Odobren novi Erasmus+ projekt - GAME

Osnovnoj školi Eugena Kumičića Slatina, ove godine odobren je još jedan Erasmus+ projekt, ali ovoga puta unutar Ključne aktivnosti 2 – školska partnerstva, naziva „GAME“ (Generative Application to Manage Education). Glavni cilj projekta je razmjena dobre prakse. Projekt je službeno započeo 1. rujna 2019. te ukupno traje 24 mjeseca.  Države koju sudjeluju u projektu su Turska (koordinator projekta), Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Grčka, Portugal i Latvija.

Našoj školi odobreno je 23.075,00 eura za provođenje mobilnosti u sklopu projekta u kojima će sudjelovati učitelji i učenici naše škole, a voditeljica projekta je Silvija Mađarić, učiteljica Engleskoga jezika.

Prva mobilnost planirana je u studenom ove godine na kojoj će sudjelovati dva učitelja i četiri učenika te predstavljati Osnovnu školu Eugena Kumičića Slatina.


Tijekom trajanja projekta želimo educirati i osnažiti učitelje u području kreativnog i inovativnog načina poučavanja kako bismo približili školu učenicima 21. stoljeća. U sklopu projekta integrirat ćemo raznovrsne igre u različite nastavne predmete s ciljem motiviranja učenika na sudjelovanje u aktivnostima i drugačijeg način poučavanja od dosadašnjeg tradicionalnog, Također ćemo organizirati brojne događaje poput Dana društvenih igara, Dan znanstvenih trikova i eksperimenata, izrađivati vlastite društvene i didaktičke igre te potaknuti učenike na kritičko mišljenje i rješavanje problemskih zadataka kroz igru.

 

 

 

Izvor: Silvija Mađarić, koordinatorica projekta

 


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina