2019-07-02 09:48:23

„Škola bez granica“ novi Erasmus+ projekt

Osnovnoj školi Eugena Kumičića, Slatina odobren je drugi zaredom Erasmus+ projekt unutar Ključne aktivnosti 1. Ukupna financijska potpora iznosi 17.718,00 eura, a projekt financira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije.
Naziv projekta je „Škola bez granica“ te je službeno započeo 1.6.2019., a završava 31.7.2020. Projekt su osmislile i napisale učiteljice Osnovne škole Eugena Kumičića: Silvija Mađarić (voditeljica projekta), Elvira Vujčić, Renata Grahovac, Rajka Avirović Gaća, Patricija Karaman i Ivana Sabolić. 

Unutar projekta naveli smo 3 područja djelovanja koja želimo razvijati i usavršavati: 1. Digitalizacija nastave i upotreba IKT-a, 2. Nastava / Učenje na otvorenom, 3. Internacionalizacija škole. 
Cilj ovog projekta je podići razinu kvalitete obrazovanja učenika upotrebom IKT-a u nastavi te učenjem na otvorenom u svrhu aktivnog i iskustvenog učenja, ali i internacionalizacija škole kroz transnacionalnu suradnju organizacija te povećanje međunarodne dimenzija obrazovanja učenika i osposobljavanje učitelja.  

logo projekta

U sklopu projekta provest će se 6 tečajeva u inozemstvu te brojne aktivnosti unutar škole, kao što su radionice za učenike i roditelje o medijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu, projektni dani „Učionica na otvorenom“, novi razredni projekti poput „Igra, učenje i svjež zrak“, tematska izložba otvorena za javnost, uspostavljanje novih virtualnih projekata i videokonferencija sa školama iz inozemstva i još mnogo toga.  Kao rezultat projekta učiteljice će izraditi E- knjigu: Vodič kroz digitalne alate i Priručnik za učitelje – Učenje na otvorenom. 

Našim učenicima želimo osigurati svrhovito i iskustveno učenje koje nije opterećeno granicama te osigurati kvalitetnu i inovativnu nastavu, a nadamo se da je ovaj projekt jedan korak naprijed prema suvremenoj školi otvorenih vrata prema svijetu.

 

 

Izvor: Silvija Mađarić, voditeljica projekta

 

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+ / Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

 

 

 

 

 

 


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina