2019-03-10 20:17:28

Link to learn

Osnovna škola Eugena Kumičića i škola u Velikoj Ludini zajedno su u projektu Link to learn. Suradnja dviju škola podrazumijeva upoznavanje učenika, nastavnika, razmjenu iskustava, upoznavanje sa znamenitostima svoga kraja i očuvanje kulturne baštine te promicanje znanja i vještina koristeći digitalne medije.

1. ožujka 15 učenika petog razreda naše škole uputili su se s voditeljicama ovog projekta, ravnateljicom Božicom Majhen i nastavnicama Marijanom Toplak i Jasminom Krznarić do Velike Ludine. Put je trajao dva sata, ali u veselom društvu i raspoloženju činio se puno kraćim. Dočekali su nas naši novi prijatelji s ravnateljicom Sonjom Pribolšan-Pongračić i učiteljicama Sandrom Cvetić i Andrijanom Mihaljević. Pokazali su nam veliki i neobični bicikl i objasnili da se na Dan planeta Zemlje održava utrka koja počinje od Balatona i kroz Kutinu ide do Jadranskog mora.

Obišli smo Muzej Moslavine i vidjeli različite predmete. Naučili brojne zanimljive stvari, npr. što su žene radile, kako je njihova kuća izgledala, kako su se odijevale i još mnoštvo sadržaja vezanih uz tradiciju moslavačkog kraja.

Bili smo i u crkvi Gospe Snježne, pogledali stare kuće trijemske gradnje, Park prirode Lonjsko polje, a, kako je to sve potrajalo, dobro je došao i ručak. Na kraju smo posjetili i njihovu školu. Vrijeme je brzo prošlo pa tako i naš povratak kući. Umorni, ali  i zadovoljni i puni dojmova rastali smo se u iščekivanju ponovnog susreta koji se dogodio 7. ožujka u našem gradu.

Sekvoja, Zavičajni muzej, župna crkva sv. Josipa, bili su samo dio našega puta na kojem smo se povezivali i učili. po dolasku u školu, pogledali smo neke od učeničkih radova vezanih uz projekt te pristupili MS Teams grupi u kojoj ćemo podijeliti i vršnjački vrednovati ostale radove.

 

 


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina