2019-03-09 15:29:46

Projekt Građanin

Na Učiteljskom vijeću održanom 7. ožujka tri su skupine učenika koji sudjeluju u smotri projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja predstavile svoje projekte- Slatnogori sakupljači (s temom tradicijskih igračaka), A je to (uređenje zidića na prilazu Školi) i Siguran i korak lak za sve nas (sigurnost na školskom parkiralištu i prilaznoj cesti).

Najmlađa skupina (svi učenici 3. a razreda, a posebno Leon Ciglar, Tin Hamaček, Andrijana Kolić i Sara Kubatov) prikuplja tradicijske igračke, a vodi je učiteljica savjetnica Vera Menčik, dok projekt A je to želi spriječiti vandalizam i potaknuti kreativnost i zajedništvo uređenjem zidića na prilazu škole pod motom „Uredimo i čuvajmo svoje“. Idejni su pokretači projekta učenici Gita Špoljarić, Hana Jukić, Anja Koić, Lana Brdarić i Gala Brunović, a rukave je zasukala i učiteljica Marijana Toplak.

Učitelj Ivan Drokan ruši barijere i podiže rampe sa svojim timom i projektom koji su predstavile učenice Alison Miller, Gabrijela Ivoš i Ena Knežević. Naum je povećati sigurnost učenika (ali i učitelja, administrativnog i tehničkog osoblja te ostalih gostiju koji posjećuju Školu) postavljanjem podizne rampe jer se roditelji (pre)često nepropisno i neoprezno parkiraju te nastaje nepregledna gužva kad se u prometu nađu i autobusi koji prevoze učenike.

Učitelji su podržali učenike i njihove voditelje u provedbi projektne ideje, a ravnateljica Božica Majhen je izrazila i svoju uvjerenost u uspjeh učenika.


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina