2018-10-16 13:43:24

Folklorna skupina „Kolo“ dočekala predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović

12.10.u našem gradu održan je sajam ”Jesen i dani kruha 2018.” Sajam su organizirali Grad Slatina, Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba, Turistička zajednica grada Slatine i Radio Slatina.

Ovogodišnji sajam osobit je i po tome što ga je obišla predsjednica države u okviru dvodnevnog  službenog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji.

„Kolo“,folkorna skupina naše škole imala je veliku čast i zadovoljstvo dočekati hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović na ulazu u Park 136. slatinske brigade.

Foto:Izvor - www.icv.hr

Foto:Izvor - www.icv.hr

Foto:Izvor - www.icv.hr

Nakon fotografiranja s predsjednicom slijedio je obilazak sajma, te folklorno-scenski nastup.

DANI KRUHA I JESENSKI SLATINSKI SAJAM

U petak ujutro mama i ja smo došle do našeg štanda u parku. Sve je mirisalo po kruhu i kolačima. Uskoro je učiteljica došla po nas i odvela nas u gradsku knjižnicu. Tamo smo se presvukli i stavili ukrase na nošnju i u kosu. Presvlačenje je bilo jako zanimljivo i smiješno. Nakon smiješnog presvlačenja vratili smo se u park dočekati predsjednicu naše domovine. Kada je došla slikali smo se s njom. Predsjednica mi se čini jako zanimljiva, draga i dobra. Kasnije smo plesali. Svi smo se jako potrudili da bude što bolje. Poslije nastupa smo otišli do štanda nešto pojesti, a onda se presvući. Vratili smo se u park, još malo se družili pa otišli kući. Meni su dani kruha bili baš super.

Hana,4.a

 

DANI KRUHA U SLATINI

Na danima kruha bilo je kao u snu. Prodavali smo kolače, obilazili štandove i povrh toga dočekali predsjednicu Hrvatske. Predsjednica je imala prekrasnu jaknu. Bilo je jako puno novinara i fotografa. Došla je čak i Nova TV koja je intervjuirala našeg gradonačelnika. Najbolje je bilo kad smo Jakov, Fran, David, Tena i ja uzeli rukavice i prodavali kolače. Skoro svi naši kolači su se prodali. Ovo su mi bili najzanimljiviji dani kruha do sada.

Ivano, 4.a

 

JESENSKI SLATINSKI SAJAM I DANI KRUHA

Tog jutra sam s mamom i bakom došla do štanda na kojem je pisalo: O Š E.KUMIČIĆA 4.A. Mame su već slagale mirisne kolače i razne ukrase kako bi štand bio što ljepši. Moji prijatelji i ja smo malo pomagali, a zatim smo se išli presvući u gradsku knjižnicu. Tamo smo bili skoro jedan sat i bilo nam je super. Dok smo se vraćali od knjižnice prema parku bila sam jako uzbuđena jer je uskoro trebala doći predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Složili smo se u red i čekali je. Kad je stigla fotografirali smo se s njom, a ja sam bila baš sretna zbog tog susreta. Uskoro je došlo vrijeme nastupa, bila sam uzbuđena kao i većina mojih prijatelja. Svi koji su gledali naš nastup vidjeli su da smo se potrudili i svidjelo im se. Nakon nastupa svi zajedno smo se otišli presvući, a onda smo se sa smiješkom na licu uputili svojim domovima.

Lucija,4.a

 


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina