2017-05-15 11:51:42

Održana Modelarska liga 2016./2017. Virovitičko-podravske županije

U OŠ Eugena Kumičića Slatina, u sklopu obilježavanja Dana škole, 10. svibnja 2017.g. održano natjecanje Modelarske lige Virovitičko-podravske županije Organizator Lige (http://www.hztk.hr/modelarska-liga) je Hrvatska zajednica tehničke kulture (HZTK). Suorganizatori su Hrvatski savez pedagoga tehničke kulture i/ili društva pedagoga tehničke kulture i osnovne škole (ako su domaćini pojedinih natjecanja na županijskoj razini). Sudionici Lige su učenici osnovnih škola, udruga ili posebnih odjela osnovnih škola od petog do osmog razreda i njihov mentor. 

Ekipa se sastoji od dva učenika koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Modelare i mentore pozdravila je ravnateljica Božica Majhen te im zaželjela uspjeh. Na natjecanju je nastupilo 8 škola sa 17 timova što ukupno iznosi 34 natjecatelja i 8 mentora učitelja tehničke kulture. Škole koje su nastupile: OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci, OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Virovitica, OŠ "Davorin Trstenjak" Čađavica, OŠ Mikleuš, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, OŠ Voćin, OŠ Eugena Kumičića Slatina.

Zadatak je bio izraditi kutiju za alat od 6 ploča šperploče debljine 3mm. Izrada kutije je trajala 3h i svi modelarski timovi su uspješno izradili tehničku tvorevinu.

Organizaciju Modelarske lige podržao je Građevni obrt "Bilić" sa sjedištem u Slatini, Kreminac 61, osnovano je 1.svibnja 2005. godine kao obiteljsko poduzeće (http://www.go-bilic.hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1).

Građevni obrt "Bilić" donirao je majice svim učenicima i mentorima kao nagrada i poticaj za sudjelovanje u Modelarskoj ligi. Nastavnik IOŠ Slatina, Slaven Zelenka, iskoristio je priliku i predstavio srednjoškolski program za zanimanje stolar.

Prvoplasirana ekipa ostvaruje plasman na državnu razinu natjecanja. Za školsku 2016./2017. godinu ekipa OŠ Josipa Kozarca u sastavu Elena Bičanić i Iskra Maravić, Dragan Menčik-mentor, plasirala se na državno natjecanje koje će se održati od 26. do 28. svibnja u Kraljevici.

Drugo mjesto je zauzela ekipa OŠ Eugena Kumičića Slatina-Gabrijel Jurišić, Tomislav Živko, Ivan Drokan-mentor

Treće mjesto je zauzela ekipa OŠ IBM Virovitica-Matej Hajmaši, Niko Zečević, Izabela Konto –mentor.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji i na http://www.radioslatina.hr/os-eugena-kumicica-odrzano-natjecanje-modelarskoj-ligi-viroviticko-podravske-zupanije/

U prilogu se nalazi redoslijed škola.

Izvor: Ivan Drokan, učitelj tehničke kulture


Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina