preskoči na sadržaj

Osnovna škola Eugena Kumičića

Login
projekt e-Škole

 

E-Dnevnik

 
UPUTE

E-Skola

Raspored zvonjenja


RAZREDNA NASTAVA

PREDMETNA NASTAVA

Raspored sati

RASPORED SATI 
PREDMETNA NASTAVA
2019./2020.

5A 5B 5C
6A 6B 6C
7A 7B 7C
8A 8B 8C
Kalendar 2019./2020. šk. god.

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Znate li da u našoj školi djeluje Volonterski klub Eugenijalac?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 5. 2010.

Ukupno: 787845
Ovaj mjesec: 2250
Ovaj tjedan: 704
Danas: 234
Arhiva dokumenata
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Erasmus+, Kids from the future - Tečaj u Londonu
Autor: Silvija Mađarić, 16. 9. 2018.

Učiteljica Engleskog jezika, Silvija Mađarić, sudjelovala je u sklopu Erasmus+ projekta – Ključna aktivnost 1, na tečaju u Londonu. Naziv tečaja je  “Creative methodology for teachers of English as a foreign language“, a izabran je u skladu s temom projekta „“Kids from the future“, odnosno „Djeca budućnosti“. Tečaj je trajao 5 dana, od 10. do 14. rujna 2018., ukupno 25 sati. Tečaj se održavao u školi Engleskog jezika – Language Link, a na tečaju su ukupno sudjelovale 3 učiteljice iz Europe.
 


Tečaj je osmišljen za učitelje koji podučavaju engleski jezik kao strani jezik, za učitelje koji žele podići razinu inovativnosti i kreativnosti tijekom nastavnog procesa, dijeliti svoje ideje i aktivnosti što se tiče podučavanja stranog jezika te svakako razvijati svoje jezične vještine - tečaj se odvijao isključivo na engleskom jeziku s izvornim govornicima.

Tijekom tečaja posebno smo se osvrnuli na modernije pristupe u podučavanju, kao što su Neuro – Linguistic Programming (NLP) – odnosno Neurolingvističko programiranje, Task Based Learning (TBL) – učenje temeljeno na samostalnom izvršavanju zadataka (projektne aktivnosti) te Dogme language teaching – komunikativni pristup nastavi jezika. Svaka sudionica tečaja imala je prilike, osim teorijskog djela,  pogledati demonstracijski sat svakog navedenog pristupa te održati vlastiti kako bi mogle primijeniti naučeno.

Osim novih pristupa u podučavanju, osvrnuli smo se na važnost korištenja jezičnih igara te pjesama, poezije, dramatizacije, bajki i priča….a sve s ciljem da bismo uvrstili element kreativnosti i inovativnosti u nastavne sate, kako bi učenici bili više motivirani za učenje i sudjelovanje u samom nastavnom procesu. Za sve navedeno, sudionici tečaja dobili su razne primjere aktivnosti i načina provođenja određenih tehnika i pristupa te se sami okušali u realizaciji istih. 

Novi trendovi u podučavanju prikazuju da učenje trebati biti personalizirano (polaziti od učenika i baviti se temama koje su njima bliske), zabavno, suradničko te u svakom pogledu treba razvijati učeničke vještine, a ne prenositi samo znanje (odnosno činjenice). Učenicima trebamo omogućiti višu razinu od pamćenja i pukog reproduciranja činjenica, a u kontekstu podučavanja jezika – trebamo im omogućiti i potaknuti ih na samostalno korištenje jezika te komunikacijsku sastavnicu staviti na prvo mjesto jer jezik nije samo forma. Jezik se neprestano mijenja i razvija se, a učenike trebamo pripremati i omogućiti im samostalno korištenje jezika, s naglaskom na pričanje i komunikacijsku tečnost, a ne na ispravljanju gramatičkih pogrešaka i inzistiranju na točnosti.

Uz nove pristupe u podučavanju, svakako je vrlo dobro uvrstiti i element iznenađenja, odnosno nepredviđenog te odmaknuti se od standardne strukture sata jer nove generacije učenika zahtijevaju drugačiji pristup i odnos učitelj – učenik, ali im i dalje treba biti podrška i pružati pomoć. Učitelj treba dopustiti učenicima slobodu izražavanja i poticati samostalnost u svakom pogledu, ali uz učiteljevo nadgledanje i davanje povratnih informacija.

Podsjetimo se - Osnovnoj školi Eugena Kumičića, Slatina odobren je Erasmus+ projekt kojega finacira Agencija za mobilnost i programe Europske Unije. Naziv projekta je “ Kids from the future“, odnosno Djeca budućnosti. Projekt je započeo 1. srpnja 2018., a trajat će ukupno 14 mjeseci. Iznos financijske potpore je 19 283 eura.  Projekt se nalazi u sklopu programa Ključna aktivnost 1 kojom se podupiru mobilnosti, u našem slučaju,  nastavnog osoblja u svrhu stjecanja iskustva učenja, rada, prakse, usavršavanja... u inozemstvu. U projektu sudjeluje 9 učitelja naše škole.

 

Izvor: Silvija Mađarić, učiteljica Engleskog jezika

 

Ova publikacija odražava isključivo stajalište autora publikacije i Komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njoj nalaze.

Sufinancirano sredstvima programa Europske unije Erasmus+ / Co-funded by the Erasmus+ Programme of the European Union

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju